מעמדים מפרספקס
אנחנו רואים אותו בכל מקום ולעתים קרובות לא מבחינים בו. הסיבה לכך נעוצה קודם כל בעובדה שהוא שקוף לחלוטין ושנית בעובדה שלעתים קרובות כל כך הוא מזכיר לנו זכוכית. האמת היא, כפי שנפרט בהמשך, שמדובר על חומר שמתעלה על הזכוכית בלא מעט תכונות. הכוונה היא לפולימתיל מתאקרילט או כפי שאתם ודאי מכירים אותו – פרספקס.
הפרספקס הוא חומר סינטטי שיוצר לראשונה בשנת 1928. יכול להיות שאתם מכירים שמות נוספים שלו כגון זכוכית אקרילית, אקריפלסט או אקריליק, אבל הכוונה בסופו של דבר היא תמיד לפרספקס. מדובר על חומר נוח ביותר לעיצוב שמזכיר במראה השקוף שלו את הזכוכית המוכרת. עם זאת, בניגוד לזכוכית, הוא אינו מתנפץ לרסיסים כאשר הוא נפגע והמשקל שלו נמוך יותר. למעשה הצפיפות של פרספקס נמוכה פי שתיים מזו של זכוכית. זהו חומר גמיש יחסית ורך יחסית לזכוכית וניתן לעצב אותו בקלות רבה לכדי כל צורה העולה על הדעת. הוא מעביר יותר אור מאשר זכוכית (משמעות הדבר שהוא שקוף יותר) ויש לו אינספור שימושים בתעשיות שונות.
רק על מנת לסבר את האוזן בנוגע לשימושים הרבים שלו, נציין כי בשנות השישים והשבעים ייצרו מהפרספקס רהיטים על מנת להעניק להם מראה חללי, בימינו עושים בו שימוש כדי לייצר חופות של מטוסי קרב, מייצרים ממנו אקווריומים גדולי ממדים ועוד.
מעמדים ומתקני תצוגה מפרספקס
התכונות של הפרספקס שהזכרנו לעיל הופכות אותו לחומר גלם מושלם ליצירת מעמדים לצרכים שונים. ראשית, מדובר על השקיפות שלו. כאשר מעוניינים לייצר מעמד למשל לממתקים בחנות, ישנה שאיפה שהממתקים יהיו נראים ללקוחות. זו הסיבה שכמעט כל מתקני הממתקים בחנויות עשויים מפרספקס למכירה באופן בלעדי. בנוסף מייצרים מפרספקס גם מעמדים לפרוספקטים, מתקני תצוגה מפרספקס על מנת שהפרוספקסים והעלונים יהיו נראים ונגישים. היכולת לעצב בפרספקס כל צורה העולה על רוח המעצב הפכה אותו לחומר המוביל בתעשיית המעמדים לתצוגה וכיום אמנים רבים כמו פסלים מפורסמים למשל מעמידים את היצירות שלהם על גבי מעמדים מחופים בפרספקס. בצורה זו הם יכולים להיות בטוחים שהיצירות שלהם מוגנות ובו זמנית נראות.
תכונה נוספת של הפרספקס שהופכת אותו לחומר גלם כל כך פופולארי בתעשיית המעמדים לתצוגה היא רמת הגימור הגבוהה שלו. לרוב חיתוך הפרספקס מבוצע על ידי קרני לייזר ובסופו של דבר מתקבל מוצר נקי, חלק, קשיח, מעוצב בקפידה, אמין, בלתי שביר, בעל משקל נמוך ומחיר הגיוני. כן, קראתם נכון. בנוסף לכל התכונות האיכותיות שהוזכרו לעיל, מדובר גם על חומר זול באופן יחסי לזכוכית. אי לכך כיום מדובר על חומר גלם מוביל שמיועד לתצוגה של תרופות בבתי מרקחת, מוצרי קוסמטיקה, עלונים וקטלוגים, כרטיסי גירוד ועוד.
שימושים נוספים לפרספקס
היכולת של החומר המופלא הזה להעביר אור הובילה לכך שכיום מייצרים ממנו גופי תאורה וכן פאנלים של תאורה שקרויים backlight או בעברית – פאנלים מוארים. מדובר על לוח פרספקס שצד אחד שלו מוזן על ידי פס של נורות LED המספק תאורה אחידה לאורך כל פני שטחו. על ידי צריבה של הלוח ניתן ליצור דוגמאות בלוח ולכן כיום עושים שימוש נרחב בפרספקס בשלטי פרסומת. ניתן לצרוב עליו טקסטים, תמונות, עיצובים גרפיים שונים, לעשות שימוש באורות מתחלפים ועוד.
בנוסף ניתן לעצב מפרספקס למכירה מגוון רחב של מוצרים, החל ממחזיקי מפתחות בעיצובים אישיים, אריזות מיוחדות למוצרים, מדפים שקופים לחלוטין, חיפויי שולחנות או קירות וכלה במתקני שתייה, קופות צדקה ועוד ועוד. למעשה הגבולות היחידים של החומר הם גבולות הדמיון של המעצב שעובד אתו.



